What help us to know ourselves what things are not helping factors, and how we can analyse ourselves from the outgoing faculties and intellect is a practical subject. This is truly called spirituality.
Sant Kirpal Singh

Božično, novoletno sporočilo 1970

Zapisal Sant Kirpal Singh novembra 1970


Vsi sveti spisi skozi ere in ere podajajo isti zaključek, da je Bog Duh, in celo: "Bog je ustvaril človeka po Svoji podobi." Ta podoba ne more biti drugo kot Duh.

Kakor je Bog večen, torej ni podvržen smrti, tako je lahko tudi človek po svojem bistvu nesmrten. Je zavestna entiteta, kapljica v oceanu vsezavesti, prebivalec v telesu, zaradi česar telo deluje.

Bog je živeča prisotnost v nas in nas vzdržuje v telesu. Duša in Bog bivata v naših telesih, vendar se s telesom tako zelo istovetimo, da smo pozabili, kdo v resnici smo. Smo v veliki zablodi in sveta nismo zmožni videti iz pravega zornega kota. Dokler samega sebe ne spoznamo z dvigom nad telesno zavest, le kako naj poznamo Boga, ki biva z nami, v našem telesu?

V resnici pa je človeško telo tempelj Boga. Morali bi se zavedati naše božanske narave in  poskušati obnoviti Božje vodstvo. Zato se za nekaj časa popolnoma obrnite navznoter, vstran od vseh zunanjih delovanj. Zaprite se v kamrico svojega telesa in zveneče sevanje Boga bo zasijalo v vas.

Bog je večen, je vsa modrost, sva sreča, in takšni ste tudi vi. Pomnite to, da ste vi in Bog eno; nikoli ne morete biti ločeni. On je zmeraj z vami in vas oživlja. Njegovo življenje je vaše življenje in brez Njega ne morete živeti – potemtakem se nimate česa bati.

Človek je to, kar misli skozi dan. Človek lahko v danem trenutku živi le ta trenutek. Emerson je rekel: "Ni pomembnejšega trenutka v vsej večnosti, kot je ta trenutek." Sleherno zares dobro ali zlo, ki človeka doleti, izhaja iz njega samega. Če človek v sedanjosti živi na dober oziroma slab način, si s tem to isto priskrbi za prihodnost. Če imate slabe misli do drugih, ne boste prizadeli le njih, ampak tudi sebe, kajti misli imajo izredno moč.

Poskušajte torej živeti v živeči sedanjosti, pozabljajoč na preteklost in prihodnost – in izpolnite sleherni trenutek svojega življenja s preprostim zaupanjem Vanj, z vso ljubečo predanostjo. Ko se boste odločili in se obrnili k Njemu, se bo On manifestiral v vas.

Ljubeče vam dajem nasvet, naj bo od tega trenutka naprej ljubezen vaš stalni spremljevalec in v vsem zaupajte Vanj. Bog je ljubezen in ljubezen je Bog, in pot nazaj k Bogu je tudi skozi ljubezen. Guru Gobind Singh pravi: "Prisluhnite mi vsi, govorim vam resnico – Bog se doseže z ljubeznijo."

Oddahnite si v prepričanju, da je On vselej z vami in bodite dobre volje.

Z najboljšimi željami,
vaš vdani Kirpal Singh