Nu-L putem recunoaşte pe Dumnezeu prin simţurile orientate în exterior, prin intelect sau prin curenţii vieţii,numiţi şi Pranas. Doar sufletul Îl poate recunoaşte – doar ceea ce se aseamănă se poate recunoaşte.

Sant Kirpal Singh

Scris de Sant Kirpal Singh, 9 decembrie 1965

În iubire se află secretul întregii vieți. Aș vrea să vă dedicați în toată smerenia voastră viața în scopul slujirii iubitoare a omenirii, voi fiind copiii Dumnezeului iubirii.

"A te naște într-o anumită castă nu este un lucru relevant", au spus toți cei care cunosc Adevărul.

"Uită noțiunea de castă și privește la Lumina dinăuntru", a spus Guru Nanak. Dumnezeu nu va întreba omul din ce fel de rasă provine, ci îl va întreba ce a făcut în timpul vieții.

Este nevoie de religia vieții, care să strălucească în faptele și viețile oamenilor. Religia nu trebuie separată de viață. A învăța sufletul lecțiile Domnului înseamnă mai mult decât învățătura intelectuală provenită din cunoașterea cărților.

Guru Nanak a prezentat substanța întregii vieți într-un cântec frumos;

Mi-am transformat inima într-o barcă,
Am căutat în toate marile;
Am locuit pe râuri și cursuri de ape;
M-am scăldat în locuri de pelerinaj;
Am mâncat și ce e amar și ce e dulce;
Am văzut regiunile cele mai îndepărtate ale lumii.
Și ceea ce am învățat, este că acela este om adevărat,
Care Îl iubește pe Dumnezeu și iubește oamenii,
Iar slujirea tuturor rămâne și o face fiind în Iubirea Divina eterna.

Aflându-ne la această piatră de hotar în timp, trebuie să ne reamintim trecutul și să conducem un jurnal al analizei de sine zi de zi, cu privire la toate gândurile, cuvintele și faptele noastre și să vedem unde ne aflăm de fapt. Vă doresc tuturor să dedicați timp practicilor spirituale, astfel încât să faceți un progres lăudabil pe calea Spirituală și să atingeți obiectivul spiritual aflat în fața noastră.

Cu afecțiune, al dumneavoastră Kirpal Singh

 

Go to top