What help us to know ourselves what things are not helping factors, and how we can analyse ourselves from the outgoing faculties and intellect is a practical subject. This is truly called spirituality.
Sant Kirpal Singh

Mesaj de zi de naștere 1969

Scris de către Sant Kirpal Singh, 1969

Sant Kirpal Singh

Intru în amurgul existenței mele fizice, după ce am petrecut șaptezeci și cinci de ani cu milostenia Maestrului meu(Cuvântul întruchipat) și am aflat că Cuvântul - Sfântul Naam – este întreaga miză a vieții mele, aici și în lumea de dincolo, iar același lucru este valabil pentru fiecare dintre voi, pe care Dumnezeu i-a trimis. Aceasta este Pâinea și Apa Vieții, care hrănesc sufletul. Viața minții și a corpului depinde de sănătatea spirituală. Fără sănătatea spirituală, viețile noastre nu au nicio valoare, precum este un elefant fără de fildeș, sau o fântână fără de apă; un pom fructifer care nu dă roade; pământul care nu dă vegetație fără ploaie sau apă; sau noaptea fără lumina lunii. Aspectul spiritual este cel mai important aspect al vieții noastre. “ Ce folos are omul, dacă posedă toate bogățiile acestei lumi, dar își pierde sufletul?” În timp ce se bucură de beatitudinea Sfântului Naam, mintea – care este un agent al puterii negative – se strecoară pe furiș ca să ne priveze de beatitudinea beției divine, considerând că cineva este indispensabil în postura în care se află, oricare ar fi aceasta. Suntem norocoși că am fost aleși ca să îndeplinim anumite sarcini în dezvoltarea lucrării divine și fiecare dintre noi ar trebui să fie recunoscător lui Dumnezeu și să pună umărul și să tragă la plug. Copiii devotați trăiesc în armonie unii cu alții în cauza nobilă a Lui Dumnezeu. Maestrul este pe deplin conștient și are apreciere pentru devotamentul și sacrificiul plin de iubire al fiecăruia și oferă intoxicarea plină de iubire în funcție de capacitatea fiecăruia dintre noi. Roțile mari și mici ale unei mașini trebuie să își facă rolul lor, iar pentru menținerea funcționării fără probleme a acesteia, trebuie unsă bine și parfumată cu devotament iubitor. Trebuie să aveți grijă să nu vă lăsați înșelați de viclenia și mașinațiunile minții, întorcând spatele Puterii spirituale a Maestrului, care se află în fiecare dintre voi din momentul inițierii și nu vă părăsește niciodată nici aici, nici în lumea de dincolo. Acest lucru se poate face respectând poruncile Lui, în iubirea către El.

Îmi doresc să vă văd progresând pe calea spirituală și să deveniți ambasadorii Adevărului pe parcursul amurgului vieții mele – cu cât mai devreme, cu atât mai bine – deoarece timpul și fluxul mării trec, fără să aștepte pe nimeni. Să ne unim cu toții în îmbrățișarea iubitoare a Maestrului, iertând și uitând de micile diferențe pe care mintea le creează pentru a întârzia progresul spiritual și pentru a putea primi binecuvântarea acestei Puteri care lucrează deasupra capetelor noastre.

Doresc fiecăruia dintre voi să m-i se alăture în rugăciune cu cuvintele lui Guru Ram Dass Ji și Guru Arjan Dev Ji, precum urmează:

O Doamne, nu mă părăsi, pe mine, robul Tău,
Ia-mă în îmbrățișarea Ta iubitoare, o Doamne, prin iubirea Ta ancestrală.
Este natura Ta înnăscută, de a-i curăța pe păcătoși de păcate,
Așa că nu ține seama de greșelile și păcatele mele.
Tu ești viața vieții mele, pacea mea, comoara mea;
Așa că arde Tu, prin milostenia Ta perdeaua egoului, care mă desparte de Tine.
Cum pot să trăiască peștii fără apă?
Cum pot să trăiască copiii fără lapte?
Sclavul Nanak tânjește după picioarele Tale de lotus.
O Doamne, chipul Tău îi oferă esența bucuriei însuși.
Ca ultim refugiu mă predau Ție, Doamne;
Am venit să mă refugiez în Tine, rămâne la voia Ta ca să mă accepți sau să mă omori.
Lingușirea vicleană a lumii am aruncat-o în foc.
Acum poți spune lucruri bune sau rele despre mine, m-am predat(Tie, o Dumnezeul meu).
Tu protejezi pe oricine vine să caute refugiu în Tine, Doamne, Tu îl ocrotești în mila Ta.
Nanak a venit în refugiul Tău, Doamne, acum păzește Tu cinstea mea.
O, izvor al îndurării, rămâi mereu în inima mea;
Și trezește acea intuiție în mine, ca să încep să Te iubesc.
Ține-mă pentru totdeauna în praful sfânt de pe picioarele Sfinților, pe care îl pun pe fruntea mea.
Deși sunt cel mai rău dintre păcătoși, pot deveni cel mai pur dintre cei curați, rămânând mereu în acord cu muzica tuturor armoniilor și având laudele Tale pe buze.
Fie ca voia Ta să-mi fie pe plac și să fiu mulțumit de tot ceea ce faci;
Fie ca să fiu mulțumit de tot ceea ce-mi dai și să nu îndrăznesc să bat la altă ușă.
Fie ca eu să Te știu mereu tot mai aproape de mine și să rămân în același timp ca praful tuturor cu toată umilința.
În compania Sfinților, toate acestea pot fi realizate și putem avea o viziune despre Dumnezeu.
Noi suntem mereu copiii Tăi, Doamne, Tu ești Stăpânul și Regele nostru,
Nanak este copilul Tău, o Tată și Mamă și în el curge laptele numelui Tău.

Cu afecțiune, Kirpal Singh