Maeştrii nu aparţin unei persoane anume, ei vin pentru toţi oamenii, nu doar pentru un grup sau altul. Ei ne mijlocesc o ştiinţă care este dincolo de simţuri – este un ocean al îmbătării, e strălucirea enormă a culmii fericirii.

Sant Kirpal Singh

Sant Kirpal Singh, 1972

Sant Kirpal Singh

Dragilor,

Vă trimit următorul mesaj cu ocazia zilei mele de naştere fizice, care va aduce pace peste toată lumea.

Fiţi buni, faceţi bine, fiţi una.

(i) Fiţi buni şi faceţi bine înseamnă că pentru a fi în stare să faceţi bine,  trebuie să fiţi buni în primă instanţă. A fi buni înseamnă buni în gânduri, vorbe şi fapte. Dumnazeu este bunătatea înnăscută şi există în toate. Fiţi prietenoşi cu toată lumea, să fiţi buni şi plini de compasiune. Să vedeţi bunătatea în jurul vostru, inclusiv şi în cei care vă urăsc. Dumnezeu este toată iubirea, iubiţii pe toţi, serviţii pe toţi şi faceţi-le bine tuturor.

(ii) Fiţi una Dumnezeu l-a făcut pe om. Toată omenirea este una. Omul este un trup însufleţit – care poartă eticheta diferitelor trupuri sociale.

Ca oameni suntem cu toţii una, născuţi în acelaşi fel şi cu aceleaşi privilegii egale de la Dumnezeu. Ca suflete suntem cu toţii din aceeaşi esenţă cu cea din care este Dumnezeu, o picătură din Oceanul întregii conştiinţe, controlaţi cu toţii de aceeaşi Putere, pe care cu toţii o venerăm – sub diferite denumiri.

Unitatea există deja, noi am uitat-o. Fiţi una.

Cu toată dragostea şi cu cele mai bune urări, Kirpal Singh

 

 

 

Go to top