We are all lovers, devotees of a higher power, thousands of lovers, but the Beloved is one for all. He whom we desire is the beloved of the whole world and is the one God for all men, not specifically for Muslims only, or for Hindus only, or for Christians only.
          Sant Kirpal Singh

Mesaj de zi de naştere 1972

Sant Kirpal Singh, 1972

Sant Kirpal Singh

Dragilor,
Vă trimit următorul mesaj cu ocazia zilei mele de naştere fizice, care va aduce pace peste toată lumea.

Fiţi buni, faceţi bine, fiţi una.

(i) Fiţi buni şi faceţi bine înseamnă că pentru a fi în stare să faceţi bine,  trebuie să fiţi buni în primă instanţă. A fi buni înseamnă buni în gânduri, vorbe şi fapte. Dumnazeu este bunătatea înnăscută şi există în toate. Fiţi prietenoşi cu toată lumea, să fiţi buni şi plini de compasiune. Să vedeţi bunătatea în jurul vostru, inclusiv şi în cei care vă urăsc. Dumnezeu este toată iubirea, iubiţii pe toţi, serviţii pe toţi şi faceţi-le bine tuturor.

(ii) Fiţi una Dumnezeu l-a făcut pe om. Toată omenirea este una. Omul este un trup însufleţit – care poartă eticheta diferitelor trupuri sociale.

Ca oameni suntem cu toţii una, născuţi în acelaşi fel şi cu aceleaşi privilegii egale de la Dumnezeu. Ca suflete suntem cu toţii din aceeaşi esenţă cu cea din care este Dumnezeu, o picătură din Oceanul întregii conştiinţe, controlaţi cu toţii de aceeaşi Putere, pe care cu toţii o venerăm – sub diferite denumiri.

Unitatea există deja, noi am uitat-o. Fiţi una.
Cu toată dragostea şi cu cele mai bune urări, Kirpal Singh