Ljudskotijelojesveta knjigaBoga. Prouči je! Istraži je! Oni koji su se uzdigli iznad nivoa osjetila i spoznali sami sebe, spoznali su Boga. To je najviši ideal svega.

Sant Kirpal Singh

Biography of Sant Kirpal Singh

It is beyond question that the life history of great men can only give hints about their real personality – what to say about the life of a Saint. In a chronological order the book gives a report of His early years, the time of His discipleship at the feet of His Master Baba Sawan Singh, and the main activities during His tenure from 1948 – 1974 including His three world tours.

Second revised edition 2007

Sant-Kirpal-Singh-Biography_Titel

 

 

 

 

 

 

 

Download of the biography
"Sant Kirpal Singh – His Life and Mission"
.

 

More information about the life of Sant Kirpal Singh: www.sant-kirpal-singh.org

Sant Kirpal Singh

 

 

 

 

 

 

 


Download for the brochure
"Sant Kirpal Singh – Early years"


Kirpal-Singh-1974

Svi smo mi zaljubljenici i predanici Više Snage nazvane mnogim imenima, i kao što sam vam jučer objasnio, ta imena mi smo dali Bogu. Tako postoje tisuće zaljubljenika, ali Voljeni je jedan za sve. Nije li tako? Imaju li kršćani jednog Boga, a drugi nekog drugog? Ne! Samo je jedan Bog.

Onaj za kojim čeznemo, Voljeni je cijelog svijeta, i Bog je svih ljudi. On nije poseban Bog za neku religiju, On nije isključivo pravo jedne sekte, religije i sl. On je jedan za sve. Mi smo od iste bîti kao i Bog, i moramo se ujediniti s Njim.

Iskreno govoreći, otkako smo se razdvojili od Njega, mi smo ga zaboravili. Zato jer se nalazimo u jednoj velikoj obmani, kao što sam vam jučer objasnio. Dakle, Bog je jedan za sve ljude, za cijelu Kreaciju, i svi predani ljudi žele susresti tog istog jednog Boga, nije li tako?

Oni koji ga zaista trebaju, koji žele Njega, zapravo su Njegovi istinski rođaci. Tako su oni koji vole Boga povezani istinskom vezom u Bogu. Nije li tako? A onaj koji nam govori o Njemu, O Bogu, naš je pravi brat i prijatelj. On nas ujedinjuje s Bogom i povezuje nas u takvu vezu koja se ne može prekinuti ni u ovom svijetu, ni u onom poslije.

 

Sant Kirpal Singha u Vancouveru, 10. studenog 1972

Read more:
Forever with Him –
on the following pages Dr Harbhajan Singh describes the painful time till the physical departure of Sant Kirpal Singh on 21 August, 1974.
(Opens in a new window)

 

 

 

 

 

Idi na vrh
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.